2014. június 1., vasárnap

Epres túrókrém - itt az eperszezon!

Ha az idő nem is mutatja, de tavasz vége felé járunk, és mivel a hétvégét a Gourmet Fesztiválon töltöm, ezért csak egy nagyon gyors desszerttel üdvözlöm a kedvenc szezonomat. Egyszerűen nem tudok betelni az eperszezonnal! Az egyik kedvenc időszakaim közé tartozik. Tudom, hogy hivatalosan  hamarabb kezdődik, de igazán jó epret szerintem csak júniustól lehet kapni. Ezért epres édességeket is csak ettől az időszaktól kezdek el csinálni. Ez az poharas desszert rendkívül gyorsan elkészíthető (legfeljebb 20 perc - gyümölcs szeleteléssel együtt), kevés konyhai tudással. Teljesen kezdő koromban készítettem először, és azonnal sikerült, pedig ezekben az időkben elég alapvető hibákat követtem el. Ezzel kezdem meg az idei eperszezonomat, de remélem nem ezzel majd be is fejeznem.

Hozzávalók (4 személyre):
  • 250 g friss eper
  • 250 g félzsíros tehéntúró
  • 150 g porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
  1. A megmosott, megtisztított epreket vágjuk apró darabokra, majd szórjuk meg 50 g cukorral (a legszebbeket tegyük el díszítésnek).
  2. Az áttört túrót keverjük ki 50 g cukorral és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan forgassuk össze a cukros eperrel.
  3. A tejszínt verjük habbá a maradék cukorral. A felét forgassuk össze a túróval, és osszuk szét tálkákba. Egy órára tegyük be a hűtőbe. Díszítsük a maradék felvert tejszínnel és a félretett eprekkel.
ADAGONKÉNT: 244 kcal, 12 g fehérje, 49,8 g szénhidrát, 11,8 g zsír (ebből 7,8 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: