Hozzávalók (10 szelethez):
- 175 g háztartási keksz
- 75 g olvasztott vaj
- 400 g fehércsokoládé
- 400 g eper
- 300 g zsíros krémsajt
- 200 ml tejszín
- Törjük apróra a kekszet, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és alaposan keverjük össze. Öntsük a keveréket egy tortaformába, egy kanállal egyenletesen oszlassuk szét, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
- Olvasszunk fel 375 gramm fehér csokoládét a mikróban vagy vízgőz felett, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
- Tegyünk félre 6 szem epret, a maradékot perig turmixoljuk le, majd tegyük egy tálba a sajttal és a tejszínnel együtt. Verjük sima, könnyű habbá, és öntsük hozzá a megolvasztott csokoládét.Öntsük rá a kekszalap tetejére és oszlassuk el. Egy éjszakára hagyjuk állni a hűtőben.
- Vágjuk félbe a félretett epreket, és rendezzük el őket a torta tetején. Olvasszuk meg a maradék 25 g fehér csokoládét és csurgassuk torta tetejére. Tálalásig tartsuk a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése