2014. június 22., vasárnap

Epres-fehércsokoládés sajttorta - ütős páros

Mind az eper, mind a fehér csokoládé önmagában is egy nagyon finom dolog. Együtt pedig nagyon különlegesek. Ez a sajttorta kifejezetten alkalmas a kültéri családi összejövetelekre. Finom és frissítő, bár szerintem egy icipicit nehéz. Nem kell megsütni, csak összerakni az összetevőket, berakni a hűtőbe egy éjszakára és másnap már tálalható is. Egyszerű elkészíteni, ugyanakkor eléggé látványos desszert, nagy sikert lehet vele aratni. Nem kell mellé más csak napsütés, barátok, a végén pedig a dicséretek begyűjtése. De arra vigyázzunk, hogy eleget csináljunk, mert ha kevés lesz, az barátságok végét jelentheti...

Hozzávalók (10 szelethez):
  • 175 g háztartási keksz
  • 75 g olvasztott vaj
  • 400 g fehércsokoládé
  • 400 g eper
  • 300 g zsíros krémsajt
  • 200 ml tejszín
Hozzávalók:
  1. Törjük apróra a kekszet, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és alaposan keverjük össze. Öntsük a keveréket egy tortaformába, egy kanállal egyenletesen oszlassuk szét, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
  2. Olvasszunk fel 375 gramm fehér csokoládét a mikróban vagy vízgőz felett, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  3. Tegyünk félre 6 szem epret, a maradékot perig turmixoljuk le, majd tegyük egy tálba a sajttal és a tejszínnel együtt. Verjük sima, könnyű habbá, és öntsük hozzá a megolvasztott csokoládét.Öntsük rá a kekszalap tetejére és oszlassuk el. Egy éjszakára hagyjuk állni a hűtőben.
  4. Vágjuk félbe a félretett epreket, és rendezzük el őket a torta tetején. Olvasszuk meg a maradék 25 g fehér csokoládét és csurgassuk  torta tetejére. Tálalásig tartsuk a hűtőben.
SZELETENKÉNT: 737 kcal, 8 g fehérje, 47 g szénhidrát, 59 g zsír (ebből: 35 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: