2014. május 25., vasárnap

Kókuszpuding aszalt szilvával (manjar de coco) - Saudações amigos!

Amennyire tudom ez is egy brazil édesség, de ebben se vagyok teljesen biztos. Ami ennél is biztos, hogy dél-amerikai és, hogy finom. Aki szereti a kókuszt, az imádni fogja, aki meg nem, nos mindent ki kell próbálni legalább egyszer, és ki tudja hátha megjön hozzá az ember kedve. Kókusztejet a delikát boltokban könnyedén beszerezhetjük, de én már találkoztam vele hipermarketben is. aki kellő türelmet érez magában az nekiállhat házilag is előállítani. A kókusztej ugyanis nem a növény belsejében található lé, hanem a húsából nyert folyadék. Idősporolás céljából én a boltban kapható formáját javaslom, bár ebben az esetben számolni kell némi tartósító adalékkal.

Hozzávalók (8-10 személyre):
  • 500 ml tej
  • 500 ml kókusztej (delikát boltokban kapható)
  • 7 evőkanál cukor 
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 100 g magozott aszalt szilva
  • 100 ml víz
Elkészítés:
  1. Egy lábasban forráspontig melegítjük a tejet és a kókusztejet. Hozzáadjuk a cukrot, hogy teljesen feloldódjon. Kis tálkában vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, majd a kókusztejes tejhez öntjük. Kézi habverővel folyamatos keverés mellett puding sűrűségűvé főzzük. Azonnal tálkákba vagy üvegpohárba adagoljuk, majd néhány órára (vagy akár egy egész éjszakára) behűtjük.
  2. Az aszalt szilvát feldaraboljuk, a vízzel és a cukorral lábasba tesszük, és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Lehűtjük, és a kókuszpudingon tálaljuk.
ADAGONKÉNT: 132 kcal, 2,7 g fehérje, 26,6 g szénhidrát, 12,7 g zsír (5,4 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: