Amellett, hogy kb. 15 éve fogyókúrázóm, nagyon, de nagyon
édesszájú vagyok (meg csokifüggő – bár a kettő legtöbbször együtt jár). Éppen
ezért nagyon nehezemre esik kiiktatni az ilyen élvezeteket az étrendemből, és
néha-néha bűnbe esem. A kedvenc gasztro-magazinomban találtam ezt a
zabkása receptet, amit kicsit a saját szájam íze szerint alakítottam, és
létrejött az egészséges reggelim, ami finom, tele van rostokkal, vitaminokkal
és még egy kis cukor is belefér. A csalós napokon ajánlom, hogy kicsit
enyhítsük a bűntudatot. Akármilyen gyümölcsöt lehet hozzárakni, én a magam részéről a szezon gyümölcsöket, a kivit és a gránátalmát favorizálom (az utóbbi magas antioxidáns tartalma miatt mindenképp ajánlott).
Hozzávalók (4
személyre):
- 100 g zabpehely
- 1/2 teáskanál fahéj + a tálaláshoz
- 4 teáskanál deremara nádcukor (nagyon fontos, hogy ne finomított fehér cukrot használjunk, mert akkor az egészet megette a fene)
- 450 ml tej
- 3 banán szeletelve
- 400 g vegyes gyümölcs (ne banán legyen, azon kívül akármi)
- 150 g zsírszegény joghurt
Elkészítés:
- Egy közepes lábasban keverjük össze a zabpelyhet, a cukrot, a tejet, a banánkarikák felét és a fahéjat. Közepes lángon hagyjuk felforrni, néha kevergessük meg közben. Majd mikor felforrt, vegyük takarékra a lángot, és folyamatos keverés mellett főzzük 4-5 percig.
- Ha kész, adagoljuk ki müzlis tálkákba, tegyünk rá egy kanálnyi joghurtot, szórjuk rá a maradék banánt és a gyümölcsöket, majd hintsük meg egy csipet fahéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése