A francia konyhának nincs párja, talán csak az olasz vagy a magyar. A bundás kenyeret (jelen esetünkben zsömlét) mi átlag magyarok általában sósan fogyasztjuk és meg kell mondanom eleinte ódzkodtam a gondolattól, hogy édesen is de meg kell mondanom meglepően jó volt az eredmény. Ha van otthon egy kis felesleges édes mazsolás zsemlénk, nyugodtan próbáljuk ki, hogy egy kis változatosságot hozzunk a mindennapokba. A tetejére pedig tegyünk vaníliafagylaltot és locsoljuk meg juharsziruppal, hogy még különlegessé tegyük. vagy csináljunk vaníliasodót és öntsük le azzal, ahogy tetszik.
Klasszikus édes bundás zsemle:
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 evőkanál puha vaj
- 2 teáskanál fahéj
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 4 édes mazsolás zsemle félbevágva
- Dolgozzunk össze 3 evőkanál vajat,a fahéj felével. A tojásokat, a tejet és a fahéj másik felét keverjük össze. A félbevágott zsemléket kenjük meg a fahéjas vajjal és szendvicsként rakjuk össze.
- A maradék vajat habzásig melegítsük meg egy serpenyőben. A zsemléket áztassuk néhány másodpercig a tejes-tojásos keverékben, majd süssük 1-2 perc alatt aranybarnára. Sütés közben nyomjuk össze. A serpenyő méretétől függően két részletben is süthetjük.
Csokoládés édes bundás zsemle:
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 evőkanál nutella
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 4 csokoládés zsemle félbevágva
- Dolgozzunk össze 3 evőkanál nutellát, a vaníliakivonat felével. A tojásokat, a tejet és a vaníliakivonat másik felét keverjük össze. A félbevágott zsemléket kenjük meg a fahéjas vajjal és szendvicsként rakjuk össze.
- A vajat habzásig melegítsük meg egy serpenyőben. A zsemléket áztassuk néhány másodpercig a tejes-tojásos keverékben, majd süssük 1-2 perc alatt aranybarnára. Sütés közben nyomjuk össze. A serpenyő méretétől függően két részletben is süthetjük.
ADAGONKÉNT: 334 kcsl, 9 g fehérje, 33 g szénhidrát, 20 g zsír (ebből: 9 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése