2015. július 12., vasárnap

Csokoládés-bogyós mousse-kehely - majdnem bűntelen kísértés

Tudom, hogy nagy bűn, de minden diétába néha napján bele kell valami édességet csempészni, különben megőrülne az ember (legalábbis én biztos), így nagyon örültem, amikor találtam ezt a diétás csokoládémousse kelyhet, ami ugyan kicsit kesernyés, de ettől függetlenül mindenkinek a lehető legkevesebb bűntudatot fogja okozni, a bogyós gyümölcsök pedig eleve tele vannak antioxidánsokkal és vitaminokkal, így ez a kis kihágás még bele is iktatható még a legszigorúbb fogyókúrába is, egyébként is szent hitvallásom, hogy minden személyes problémára instant megoldást nyújt a csokoládé (kivéve az elhízást és a diabéteszt).

Hozzávalók (4 személyre):
  • 75 g keserűcsokoládé reszelve (legalább 70% kakaótartalommal)
  • 4 evőkanál zsírszegény joghurt
  • 2 tojásfehérje
  • 2 teáskanál porcukor
  • 350 g vegyes bogyós gyümölcs (málna, áfonya, meggy, eper)
Elkészítés:
  1. Egy hőálló edényben olvasszuk meg a csokoládét vízgőz felett, majd 5-10 percig hagyjuk hűlni, és keverjük bele a joghurtot.
  2. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, forgassuk bele a cukrot, majd a tojáshabot a csokoládéba. Először csak egy kanállal tegyünk bele és óvatosan keverjük bele, majd fokozatosan a többit a lehető leglazábban keverjük össze, nehogy kikeverjük a levegőt belőle.
  3. Tegyük a gyümölcsöket a poharakba, majd kanalazzuk rájuk a mousse-t, majd tegyük be a hűtőbe, amíg megdermed.
ADAGONKÉNT: 159 kcal, 5 g fehérje, 19 g szénhidrát, 8 g zsír (ebből: 4 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: