2015. április 12., vasárnap

Pudingos-fehércsokoládés keksz - selymes és különleges egyszerűség

Ismét egy cookie, miből mint korábban mondtam ezer és egy változat létezik, de ez ezért ragadta meg igazán a fantáziámat, mert pudingporral készül, ami igazán különleges ízt és állagot ad a süteménynek, és a vanília íz (habár nem kötelező vanília pudinggal csinálni, de szerintem az adja a legharmónikusabb hatást) egészen különleges párost alkot a fehércsokoládéval. Jól záródó dobozban akár két hétig is elállnak, habár kétlem, hogy egy adag ennyi időt megérne, nálunk másfél nap alatt fogyott el. Reggeli kávéhoz vagy egy vasárnap délutáni mozizáshoz tökéletes választás, vagy csak ha egyszerűen rossz kedvük van és fel akarjuk magunkat vidítani.
 
Hozzávalók (25 darabhoz):
  • 140 g vaj
  • 175 g cukor
  • 1 tojás
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • 225 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 85 g pudingpor
  • 85 g apróra vágott fehércsokoládé
Elkészítés:
  1. A vajat és a cukrot kézi mixerrel keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot. Jól keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a a sütőporral és pudingporral vegyített lisztet, majd kézzel keverjük össze jó alaposan. Végezetül dolgozzuk bele a csokoládédarabokat.
  2. Formáljunk diónyi darabokat a tésztából és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, kissé távolabb, hogy legyen helyük a sütés közben megnőni. Mindegyik golyót finoman lapítsuk le.
  3. 180 fokon 12-15 perc alattsüssük aranybarnára, majd tegyük egy rácsra és hagyjuk kihülni.
DARABONKÉNT: 132 kcal, 1 g fehérje, 18 g szénhidrát, 6 g zsír (ebből 4 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: