Alapvető tételem, hogy nincs olyan személyes probléma a Földön, amit csokoládéval ne lehetne orvosolni. Ez alól képez kivételt az elhízás és a diabétesz, de minden másra gyors és instant megoldást nyújt, mert rengeteg endorfin termelődik tőle. E mellé jó párosítás a pekándió, amely származási helye az amerikai kontinens északi és közép része (igazából csak a Mississippitől délre termesztik). Ennek a diófajtának kellemesebb és selymesebb az íze, mint a mi fajtánknak, és magasabb a zsírtartalma is, ugyanakkor rendkívül jótékony hatással van a szervezetre, segít az érrendszeri megbetegedések elkerülésében. A csokis-pekándiós keksz titka, hogy minél magasabb kakaótartalmú csokoládét kell hozzá, így nem lesz olyan édes, de mégis selymes összhatást alkot. Légmentesen záródó dobozban 3 napig eláll.
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 200 g étcsokoládé (minimum 50% kakaótartalommal)
- 100 g vaj (kockára vágva)
- 50 g Muscovado cukor (helyettesíthető nádcukorral)
- 85 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 tojás
- 100 g pekándió
- 100 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Olvasszunk fel 85 g csokoládét vízgőz felett. Alaposan keverjük ki a vajat, a cukrot, a vaníliát és a tojást, hogy sima masszát kapjunk, majd keverjük bele a dió és a megmaradt csoki háromnegyedét, valamint a lisztet és a szódabikarbónát.
- Helyezzünk 12 kanálnyi halmot két tepsire, egymástól minél távolabb (ne oszlassuk el a tésztát), aztán dugdossuk a halmokba a megmaradt diót és csokidarabokat. Süssük 180 fokon 12 percig, hogy megkeményedjen, aztán hagyjuk hűlni a tepsin.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése