2015. március 1., vasárnap

Fehércsokoládés-mogyoróvajas keksz - fagyasztható finomság

Miután maradt a múlt heti süti után egy kis mogyoróvaj, így a maradékot is elhasználom. A fehércsokoládés-mogyoróvajas keksz egy cookie. Ebből körülbelül millió plusz egy változat létezik az Egyesült Államokban, kb, mint a brownie-ból, a cupcake-ből, és a pitéből. Ezért nincs is univerzális recept rá, bár a legklasszikusabb változata a csokoládédarabos (olyat is csinálok valamikor). A cookie-k legnagyobb előnye, hogy a tésztájuk, még nyersen lefagyasztható, így akár nagy mennyiségben is készíthetjük, hogy később, ha váratlanul betoppan valaki, akkor is tudjunk valamit elé rakni. Mindenképpen mellettük szóé, hogy akár fagyott állapotban is bele lehet őket rakni a sütőbe.

Hozzávalók (10 darabhoz):
  • 100 g vaj
  • 100 g darabos mogyoróvaj
  • 50 g barna cukor
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 50 g darabolt fehércsokoládé
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Terítsünk sütőpapírt a tepsibe. Dézi mixerrel dolgozzuk össze a vajat, a mogyoróvajat és a cukrot. Ha már könnyű és habos, mehet bele a tojás. Jól keverjük el, majd keverjük hozzá a lisztet , sütőport és a szódabikarbónát. Végül egy gyors mozdulattal keverjük bele a csokoládét.
  2. Fagylaltadagoló kanállal porciózzuk a tepsibe, jó távol egymástól, hogy legyen helyük megnőni sütés közben. Süssük 10 percig úgy a kekszeket, hogy félidőben vegyük ki a tepsit, és üssük a konyharuhával letakart konyhapulthoz (ez azért fontos, mert így a levegő távozik, és jobb lesz a sütemény állaga).
DARABONKÉNT: 239 kcal, 5 g fehérje, 20 g szénhidrát, 16 g zsír (ebből: 7 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: