Hozzávalók (10 darabhoz):
- 100 g vaj
- 100 g darabos mogyoróvaj
- 50 g barna cukor
- 50 g porcukor
- 1 tojás
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 50 g darabolt fehércsokoládé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Terítsünk sütőpapírt a tepsibe. Dézi mixerrel dolgozzuk össze a vajat, a mogyoróvajat és a cukrot. Ha már könnyű és habos, mehet bele a tojás. Jól keverjük el, majd keverjük hozzá a lisztet , sütőport és a szódabikarbónát. Végül egy gyors mozdulattal keverjük bele a csokoládét.
- Fagylaltadagoló kanállal porciózzuk a tepsibe, jó távol egymástól, hogy legyen helyük megnőni sütés közben. Süssük 10 percig úgy a kekszeket, hogy félidőben vegyük ki a tepsit, és üssük a konyharuhával letakart konyhapulthoz (ez azért fontos, mert így a levegő távozik, és jobb lesz a sütemény állaga).
DARABONKÉNT: 239 kcal, 5 g fehérje, 20 g szénhidrát, 16 g zsír (ebből: 7 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése