Hozzávalók (8 szelethez):
- 500 g darált keksz
- 250 g olvasztott vaj
- 200 g porcukor
- 200 ml tej
- 1 kis üveg rumaroma (vagy 1 kis üveg rum)
- 3 evőkanál kakaópor
- egy marék szeletelt mandula (+ a díszítéshez)
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan keverjük össze, míg egységes masszává nem válik. Nyomkodjuk bele a fóliával vagy sütőpapírral kibélelt formába, hogy a teteje egyenletes legyen.
- A csokoládét egy kanál csokoládéval lassú tűzön olvasszuk fel (ha nem találjuk elég hígnak, keverhetünk hozzá egy kevés vajat is). A csokoládémasszát öntsük a tészta tetejére és egy késsel vagy spatulával simítsuk el a tetején.
- A hűtőben legalább egy órát (de akár egy egész éjszakát) pihentessük, hogy jól összeálljon. Ezután kivehetjük a formából és tálalhatjuk.
ADAGONKÉNT: 709 kcal, 12,3 g fehérje, 84,8 g szénhidrát, 44,8 g zsír (ebből 23,6 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése