Itt van az ősz, itt van újra, ami azt jelenti, hogy becsengettek az iskolákba, és megkezdődik a szőlő, körte, és almaszüret. Ígyhát jöjjön egy érdekes fúzió, a cideres-fahéjas sütemény, aminek olyan az íze, mintha az almás rétesbe mézeskalácsot oltottunk volna. Tökéletes őszi sütemény, olyan mintha egy almaligetben lennénk és élveznénk a hosszú órák szüretének gyümölcsét. A cidert egyébként is nagyon szeretem, de így sütiben még jobban. Használjunk minél savanyúbb cidert, mert a barna cukor eléggé megédesíti. Ezt a desszertet gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel az a kevés alkoholtartalom is elpárolog a sütés folyamán. Egy tipp: házi baracklekvárral megkenve még finomabb.Hozzávalók (6-8 szelethez):
- 100 g vaj
- 100 g barna cukor
- 2 tojás
- 100 g liszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 175 ml cider
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapirral egy mélyebb tepsit vagy tortaformát. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat.
- A kétféle lisztet vegyítsük össze a fahéjjal a sütőporral és a szódabikarbónával. először a felét adjuk a cukros-vajas-tojásos keverékhez, dolgozzuk össze, majd mehet bele a cider végül pedig a maradék lisztes keverék.
- Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe vagy formába, és süssük 34-45 percig. Ha kész 8-10 percig hagyjuk hűlni, majd szedjük ki a formából vagy tepsiből.
ADAGONKÉNT: 249 kcal, 28,6 g szénhidrát, 5,3 g fehérje, 12 g zsír (ebből: 9 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése