Na ez legalább olyan egyszerű, mint a tejfölös kekszsütemény, csak sokkal frissítőbb és kicsit kalóriadúsabb. Ugyanakkor érdemes beletennünk a fegyvertárunkba, mert igazán egyszerű elkészíteni, és szinte lehetetlen elrontani és kevés olyan ember van, akinek ne ízlene. De komolyan, három olyan emberrel is megkóstoltattam, akiknek nagyon egyéni az ízlése (értsd: válogatósak), és mind a három embernek ízlett a dolog, és mivel a kontrollcsoportomnak megfelelt, ezért merem azt állítani, hogy szinte mindenki ízlését ki lehet vele elégíteni. A tetejét meglocsolhatjuk grapefruit- vagy narancssziruppal, de ha nincs kedvünk készíteni vagy drágáljuk, házi sárgabarack lekvár szintén nagyon passzol hozzá.
Hozzávalók (6-8 személyre):
- 400 ml joghurt
- 500 ml tejszín
- 3 citrom leve és héja
- 400 g babapiskóta
- 12 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
Elkészítés:
- A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt és keverjük bele a joghurotot , a citromlevet, a citromhéjat és a cukrot.
- Egy nagyobb tál aljára tegyük le sorban a babapiskótát, amelyre öntsük rá a krém egy részét, majd ugyanígy folytassuk a rétegezést. A tetejére bőségesen rakjunk krémet.
- Rakjuk be a hűtőbe 2 órára (vagy akár egész éjszakára). Ízlés szerint locsolhatunk a tetejére grapefruit-, vagy narancsszirupot.
ADAGONKÉNT: 389 kcal, 6,9 g fehérje, 39,4 g szénhidrát, 24.2 g zsír (ebből (16,1 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése