Kicsiny konyhám most jutott el arra a szintre, hogy rendelkezik gyümölcskenyér formával, így adott volt a lehetőség, hogy felavatom. Sokat kutattam egy gyümölcskenyér recept után, végül erre esett a választásom. Egyrészt azért, mert szeretem az áfonyát és éppen szezonja van (habár már a vége fele járunk), másrészt, mert érdekes kombinációnak tűnt a naranccsal. És nem csalódtam, az áfonyák majd szétrobbannak az ember szájában, az állaga pedig csodálatosan omlós lett. Ha marad, akkor nyugodtan fagyasszuk le, mert remekül elvan a mélyhűtőben, és kiolvasztva is megőrzi eredeti állagát és zamatát. Mit mondhatnék, ez szerelem!
Hozzávalók (8 személyre):
- 100 g kukoricaliszt
- 200 g liszt
- 140 g cukor
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 140 g puha vaj
- 1 narancs héja
- 2 evőkanál narancslé
- 1 tojás
- 200 g áfonya
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy 18-20 cm hosszú kenyérformát. A kétféle lisztet, a sütőport, a cukrot, a vajat, és a narancshéjat dolgozzuk össze robotgéppel (az eredmény zsemlemorzsa állagú lesz).
- Keverjük össze a tojást és a gyümölcslevet, öntsük a morzsás keverékre, majd robotgéppel keverjük egyenletes tésztává.
- Tegyük a tészta felét a formába és szórjuk rá a az áfonya felét, majd jöhet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék áfonya.
- Süssük 60-70 percen keresztül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, hagyjuk a formában hűlni 8-10 percig, majd tegyük át egy tálra vagy rácsra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése