A brownie egy imádni való desszert. Tele csokoládéval, boldogság hormonnal, könnyen elkészíthető, és villámgyorsan megvan. Az már csak hab a tortán, ha egy kis málna is kerül bele. A bogyós gyümölcsök közül vitán felül a málna a kedvencem, mert számos más ízzel képes harmóniát kialakítani, de a de a csokoládéval valami eszméletlenül klassz dolgot alkotnak. Ezt a brownie-t lehetetlen egy szeletnél abbahagyni. Kívül, ropogós, belül pedig puha (mármint ha jól csináljuk, de igazából nehéz elrontani), igazi koronája lehet bármelyik ebédünknek. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit jobb kedvre akar derülni, vagy egyszerűen csak csokoládéfüggő és szeretne ennek a szenvedélyének hódolni. Abban a ritkán előforduló esetben, ha maradna belőle, akkor jól záródó dobozban 3 napig eláll.
Hozzávalók (16 szelethez):
Hozzávalók (16 szelethez):
- 200 g étcsokoládé (nagyobb darabokra összetörve)
- 100 g tejcsokoládé (nagyobb darabokra összetörve)
- 250 g sózott vaj
- 400 g barna cukor
- 4 db tojás
- 140 g liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 200 g málna
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A csokoládét, a vajat és a cukrot olvasszuk fel egy lábasban, néha megkeverve. Ha összeolvadtak, vegyük le a tűzről.
- Egyesével keverjük bele a tojásokat az olvadt csokis masszába. Szitáljuk át a lisztet és a kakaóport, és keverjük a masszába. Szórjuk bele a málna felét, majd az egészet oszlassuk szét a tepsiben. A tetejére szórjuk rá a maradék málnát.
- Középen süssük 30 percig, de ha ropogósabban szeretjük, hagyjuk még bent további 5 percig. Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk teljesen kihűlni.
SZELETENKÉNT: 389 kcal, 5 g fehérje, 44 g szénhidrát, 22 g zsír (ebből 16 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése