2014. augusztus 10., vasárnap

Málnás lime posset - frissítő kalóriabomba kánikulában

A posset egy tipikusan angol poharas desszert, amit lehűtve tálalnak. Azt mondják minél nagyobb a tejszín zsírtartalma, annál jobb lesz ez az édesség, ez viszont azt okozza, hogy ez nem éppen egy fogyókúrás desszert. Viszont rendkívül finom és frissítő, főleg ezekben ha nem is kánikulai, de nagyon párás napokban. A lime egyébként is egy rendkívül frissítő gyümölcs, de a málnával együtt rendkívül érdekes elegyet alkot. Arra vigyázzunk, hogy sokkal savanyúbb és savasabb, mint a citrom, így fontos, hogy mennyi cukrot adunk hozzá. Ajánlom a kísérletezést, mert van aki kevesebb, van aki több cukorral szereti, a receptben leírt az én ízlésem szerint készült. Aki szeretne egy kis újdonságot vinni a konyhába, annak szívesen ajánlom, mert nagyon frissítő, nagyon finom csak nagyon hizlaló. Egy romantikus vacsora desszertjének éppen ideális... 

Hozzávalók (2 személyre):
  • 200 ml tejszín (minél nagyobb zsírtartalommal)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál lime-lé (ez kb 2 lime leve) + 1 lime héja
  • kb. 10 szem málna
Elkészítés:
  1. Tegyük a tejszínt és a cukrot egy lábosba. Melegítsük forráspontig, majd forraljuk további 2,5-3 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a lime-levet és a lime-héj nagy részét, majd öntsük ki poharakba.
  2. Hűtsük legalább 2 órát (de legjobb egy éjszakán át), hogy teljesen összeálljon. Tálaláskos díszítsük a megmaradt lime héjjal, és néhány szem málnával,
ADAGONKÉNT: 619 kcal, 2 g fehérje, 34 g szénhidrát, 54 g zsír (ebből: 30 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: