
A fogyókúra azért egy rendkívül megerőltető dolog, mert általában arról kell lemondanunk, amit legjobban szeretünk. Nekem például az édességről. Ugyanis ami egészséges az ritkán finom, ha meg finom, akkor nagyon drága. De azért lehet kiskapukat találni mindenhol, itt is. Egy olyan poharas desszertet mutatok most meg, ami nemcsak, hogy finom, de még a diétánkban sem jelent akkora kihágást. Persze a cukorról ez esetben is le kell mondanunk, de ebbe, aki fogyókúrázik annak sajnos bele kell törődnie. A keresztapám hívja a cukrot fehér halálnak. Ezzel nem értek egyet, mindenesetre abban igaza van, hogy csínyán kell vele bánni (tudom, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű). Mindenki megérdemli, hogy kényeztesse magát egy kicsit, ha még ritkán is.
Hozzávalók (4 személyre):
- 125 g mascarpone
- 200 g görög joghurt
- fél citrom héja
- 200 g málna (friss vagy mirelit)
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
- A joghurtot és mascarponét keverjük össze az édesítőszerrel és a citrom héjával.
- Pár szem málnát tegyünk félre díszítésre. A málnát (ha mirelit hagyjuk felengedni) és utána édesítőszerrel melegítsük fel.
- Négy pohár aljában oszlassuk el a málnát, majd tegyük a tetejükre a mascarponés krémet. A tetejét díszítsük málnával.
ADAGONKÉNT: 360 kcal, 5,7 g fehérje, 9 g szénhidrát, 34,1 g zsír (ebből: 17,2 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése