2014. július 13., vasárnap

Csokoládés-málnás poharas desszert - gyerekjáték a konyhában

Ez egy rendkívül egyszerű desszert, teljesen alkalmas arra, hogy bevezessük a gyerekeket a konyhába. Magam is első alkalommal egy ismerősöm kislányával készítettem el ezt az egyszerű édességet. Pár dologra azért a készítéskor nem árt odafigyelni. Először is ne vegyünk túl keserű csokoládét, mert a hozzáadott méz nem lesz képes kompenzálni a csokoládét. A legalkalmasabb a kb. 50%-os kakaó tartalmú étcsokoládék, illetve aki nem szereti az ízét megpróbálkozhat a tejcsokoládéval is, de azzal meg szerintem túl édes lesz. Mindenkinek ajánlom, hogy kísérletezze ki, hogy számára melyik ízvilág jön be a leginkább. A másik, hogyha gyerekekkel készítjük, akkor mindenképpen készítsünk elő minden hozzávalót és konyhai eszközt, mert nagy káosz alakulhat ki a menet közebi keresgélésektől (tapasztalatból mondom).

Hozzávalók (6 személyre):
  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g málna (friss vagy fagyasztott)
  • 500 ml görög joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • tortadara, vagy reszelt csokoládé a tetejére
Elkészítés:
  1. A csokoládét törjük kisebb darabokra, és tegyük hőálló tálba. Egy kisebb lábasban - amelynek a tetején biztonságosan elhelyezhető a tál - forraljunk vizet (ügyeljünk arra, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel. Kis lángon tartsuk a vizet forrásban, amíg a csokoládé meg nem olvad.
  2. Ha megolvadt, vegyük le a tálat a lábas a tetejéről, és hagyjuk egy kicsit kihülni (kb. 10 perc elég lesz). Eközben 6 pohárban arányosan osszuk el a málna szemeket.
  3. A már nem túl forró csokoládéhoz keverjük hozzá a görög joghurtot és a mézet, és öntsük a málnára. Tegyük hűtőbe, tálalás előtt reszeljünk a tetejére még egy kis csokoládét, vagy szórjuk meg tortadarával.
ADAGONKÉNT: 320 kcal, 7 g fehérje, 33 g szénhidrát, 18 g zsír (ebből: 11 g telített zsírsav)

Nincsenek megjegyzések: