A nyár azért a kedvenc időszakom az évben, mert számtalan gyümölcs terem egy időben, és ezeket számtalan módon lehet kombinálni, és pillanatok alatt finom és tápláló desszertet rakni az asztalra. Ilyen a sárgabarackos-málnás sütemény is. Igazából nem is kell ehhez az összeállításhoz ragaszkodni, nyugodtan lehet vegyíteni a kedvenc nyári gyümölcseinkkel. A sárgabarackhoz például bármelyik bogyós gyümölcs remekül illik. Ha meg egy kicsit egészségesebbek akarunk lenni, akkor a gazdag omlós leveles tészta helyett használjuk a sokkal zsírszegényebb rétes tésztát, igaz ebben az esetben egy kicsit több zsiradékra lesz szükség, hogy ropogósra süljön. Ez egy igazi nyári süti és amellett, hogy viszonylag egészséges nasi (magas a vitamintartalma), kiválóan illik egy vasárnap délutáni mozizáshoz.
Hozzávalók (4 személyre):
- 3 nagy lap leveles tészta (vagy 6 kicsi)
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 3 evőkanál sárgabarack befőtt
- 6 sárgabarack kimagozva és felnégyelve
- 85 g málna
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- A tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Helyezzünk egy tesit a sütőbe és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Mindegyik tésztalapot kenjük meg olvasztott vajjal, majd rétegezzük őket egymásra és hajtsuk félbe, hogy egy hat rétegű téglalapot kapjunk (lehet háromszög alakúra is csinálni). Hajtsuk fel 2 cm vastagságban a szélét, hogy szegélyt képezzünk vele, majd osszlassuk el benne a befőttet.Óvatosan csúsztassuk a tésztát a tepsibe és süssük 5 percig.
- Vegyük ki a sütőből, majd rendezzük el rajta a sárgabarackokat, és kenjük meg a maradék vajjal. Süssük további 10 percig, majd szórjuk meg a málnával és a porcukorral. Süssük további 10 percig, hogy a tészta jó ropogós és aranyszínű legyen.
ADAGONKÉNT: 150 kcal, 2 g fehérje, 22 g szénhidrát, 7 g zsír (ebből: 4 g telített zsír)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése