2014. április 20., vasárnap

Klasszikus brownie - egyszerű és nagyszerű

A brownie egy csodálatosan egyszerű kevert tészta, ami mindig jobb kedvre deríti az embert. Miért, egyszerű: mert tiszta CSOKOLÁDÉ. És a csokoládé természetes endorfin termelő, és ezért a boldogság érzését adja az embernek. Egyes emberek drognak tartják, de szerintem kellően mértéktartó életmód mellett - a diabéteszen és a túlsúlyon kívül - a világ összes személyes problémájára átmeneti megoldást nyújthat. A brownie egyike azon amerikai süteményeknek, amelyek maradandó nyomokat hagytak bennem. Azon kívül, hogy, hogyan kell bekapcsolni a sütőnket, tényleg semmilyen konyhai rutin nem kell hozzá. De vigyázat mert komoly függőséget okoz - feltétlenül álljunk meg egy szeletnél. Mindenkinek ajánlom, aki jó első benyomást akar tenni, vagy csak egy kis időre boldogabb szeretne lenni. Nagyon Kellemes Húsvétot mindenkinek, és bocsi, hogy nem lett a süti ünnepibb!

Hozzávalók (16 szelethez):
  • 225 g vaj
  • 225 g barna cukor
  • 375 g étcsokoládé (lehetőleg 60-70% kakaó tartalommal)
  • 100 g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • egy marék dió darálva
  • vanília fagylalt és méz a tetejére (elhagyható, de jobbá teszi)

Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét, a barna cukrot és a vajat, amíg krémessé nem válik.
  2. Ha kész tegyük félre és szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a darált diót. Egy tálban verjük fel a tojásokat, és ezt is adjuk a keverékhez. Majd rakjuk be a sütőbe, és süssük 20-25 percig.
  3. Ha kész hagyjuk kihűlni, vágjuk fel szeletekre. Tegyük egy tányérra, halmozzunk a tetejére vanília fagyit, majd csurgassunk rá egy kis mézet.
Nemrég egy amerikai barátom megosztotta velem a brownie egy másik klasszikus elkészítési módját, amely szintén a klasszikus vonalat erősíti.

Hozzávalók (16 szelethez):
  • 200 g étcsokoládé
  • 200 g vaj
  • 140 g kristálycukor
  • 175 g barna cukor
  • 4 tojás
  • 50 g darált mandula
  • 50 g liszt
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy tepsit. Egy labosban melegítsük fel a vajat és az étcsokoládét, majd adjuk hozzá a barna és kristálycukrot.
  2. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd akeverjük bele a tojásokat, a lisztet és a darált mandulát. Öntsük a masszát sütőformában és süssük 30-35 percig.
  3. Hagyjuk kihülni, majd vágjuk szeletekre. A fenti módon adhatunk hozzá fagyit és mézet, de elhagyható.
SZELETENKÉNT: 613 kcal, 17 g fehérje, 75 g szénhidrát, 65 g zsír (ebből: 34 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: