Ismét egy brownie, aminek a receptjére nemrég bukkantam rá és tökéletes őszi sütemény. A kókuszos brownie két olyan dolgot egyesít, amit imádok. A csokoládét és a kókuszt. De mivel egyik sem egy túl könnyű dolog, ez a brownie még a megszokottnál is töményebb és ragacsosabb. egy szelettel tökéletesen el lehet telni, és szerintem álljunk is meg ennyinél, mert nálunk a fogyasztók komolyan elcsapták a gyomrukat azzal az öt-hat darabbal, amit megettek belőle egyszerre, de ez is mutatja, hogy mekkora sikert lehet vele aratni és mint a legtöbb brownie-t, ezt is pofonegyszerű elkészíteni.Hozzávalók (16 szelethez):
- 100 g kakaópor
- 250 g vaj
- 500 g barna cukor
- 4 tojás
- 100 g liszt
- 100 g kókuszreszelék
- fél teáskanál sütőpor
- Terítsünk egy négyszög alakú, magas falú tepsibe sütőpapírt. A kakaót, a vajat és a cukrot egy nagyobb lábasban óvatosan kevergetve olvasszuk össze, vigyázva, hogy nehogy lekapjon. Ha a keverék már teljesen folyékony és egynemű, akkor hagyjuk kihűlni, aztán apránként keverjük bele a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport, majd végül a kókuszreszeléket.
- Öntsük a masszát a tepsibe, és süssük 45 percig 180 fokon. 30 perc elteltével ellenőrizzük, hogy megpirult-e a teteje és ha szükséges, terítsünk rá egy sütőpapírt. A formában hagyjuk kihülni, majd óvatosan emeljük ki, és vágjuk kockákra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése