2015. szeptember 20., vasárnap

Kókuszos brownie - koraőszi tökély

Ismét egy brownie, aminek a receptjére nemrég bukkantam rá és tökéletes őszi sütemény. A kókuszos brownie két olyan dolgot egyesít, amit imádok. A csokoládét és a kókuszt. De mivel egyik sem egy túl könnyű dolog, ez a brownie még a megszokottnál is töményebb és ragacsosabb. egy szelettel tökéletesen el lehet telni, és szerintem álljunk is meg ennyinél, mert nálunk a fogyasztók komolyan elcsapták a gyomrukat azzal az öt-hat darabbal, amit megettek belőle egyszerre, de ez is mutatja, hogy mekkora sikert lehet vele aratni és mint a legtöbb brownie-t, ezt is pofonegyszerű elkészíteni.

Hozzávalók (16 szelethez):
  • 100 g kakaópor
  • 250 g vaj
  • 500 g barna cukor
  • 4 tojás
  • 100 g liszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • fél teáskanál sütőpor
 Elkészítés:
  1. Terítsünk egy négyszög alakú, magas falú tepsibe sütőpapírt. A kakaót, a vajat és a cukrot egy nagyobb lábasban óvatosan kevergetve olvasszuk össze,  vigyázva, hogy nehogy lekapjon. Ha a keverék már teljesen folyékony és egynemű, akkor hagyjuk kihűlni, aztán apránként keverjük bele a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport, majd végül a kókuszreszeléket.
  2. Öntsük a masszát a tepsibe, és süssük 45 percig 180 fokon. 30 perc elteltével ellenőrizzük, hogy megpirult-e a teteje és ha szükséges, terítsünk rá egy sütőpapírt. A formában hagyjuk kihülni, majd óvatosan emeljük ki, és vágjuk kockákra.
 SZELETENKÉNT: 358 kcal, 3 g fehérje, 43 g szénhidrát, 21 g zsír (ebből 13 g telített zsír)

Nincsenek megjegyzések: