Hozzávalók (15 szelethez):
A tésztához
- 500 g sütőtök (hámozva és lereszelve)
- 300 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 300 g muscovado cukor (használhatunk barna cukrot is)
- 175 g mazsola
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
- 4 tojás
- 1 narancs héja
- 1 evőkanál narancslé
- 200 g krémsajt
- 85 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 narancs héja
- fél narancs leve
- Vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral egy magas falú tesit (lehetőleg 20x30 cm-est)- Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a fűszerkeveréket, a szódabikarbónát, a mazsolát és a sót egy nagy tálban. Verjük fel a tojást a vajjal, majd keverjük bele a narancs héját és a narancslevet, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz. Most keverjük bele a sütőtököt, majd az így kapott tésztát öntsük a tepsibe és 180 fokon süssük 30 percig, amíg aranybarna és ruganyos lesz.
- A tetejéhez keverjük össze a krémsajtot, a vajat, a porcukrot, a narancs héját, és egy evőkanálnyit a levéből. és keverjük addig, amíg sima és krémes lesz és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon. Ha a tészta megsült hagyjuk a tepsiben hűlni 10 percig, majd szurkáljuk meg egy villával vagy nyárssal, majd locsoljuk meg a maradék narancslével, amíg még meleg. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha szeretnénk, vágjuk le a sütemény széleit, de ez nem szükséges. Vegyük ki a krémet a hűtőből és keverjük át, majd kenjük a tészta tetejére úgy, hogy közben csúcsokat és és hullámokat formázzunk belőle. Légmentesen záródó dobozban 3 napig eláll.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése